woensdag 7 mei 2008

En toen kwamen er opeens 6 Zeeuwen aan in Gushegu! Rob en Robin, Anja en Jurriaan, Manuelle en Mirthe! Wat een belevenis! De mensen hier keken hun ogen uit en de kinderen wisten niet hoe vaak ze moesten schreeuwen: "He Siliminga, how are you?"
En tjonge wat was er veel extra bagage meegenomen van sponsors, echt super bedankt!Voetbalhandschoenen, een voetbal, shirtjes, autootjes, kinderkleding en heel veel spelletjes om de kisten te vullen! Ik weet niet zo goed hoe ik iedereen moet bedanken, maar als ik vertel over de stralende gezichten van de kinderen en de leiders die zo bemoedigd werden door ons omdat wij als een enthousiast team even wat extra licht in de dorpen kwamen brengen, misschien zegt dat genoeg.


We begonnen met het inoefenen van een toneelstuk over het bijbelverhaal van Noach. De toekomstige jeugdleiders in de dorpen mocht ons vertellen hoe hij dit zou doen met de kinderen. Daarna gingen we het voor de kinderen uit spelen en daarna werden de kinderen in groepen ingedeeld elk met zo'n witte leider en vaak nog een vertaler.
Er was een groep die ging slagballen, een andere groep tennissen (Ja, Robin, ging dus op zoek naar de Ghanese Nadal!), een groep kringspelletjes doen en een andere groep dook in de kist met spelletjes. En Mirthe had gewoon foto's meegenomen van haar Zeeuwse leventje!
Op een dag deden we 2 dorpjes en gelukkig konden we bij het 2 dorpje eerst even rusten...
Echt een super avontuur om zo met het rode project Share busje op stap te gaan. We hebben in totaal 4 dorpjes bezocht.

Vanmiddag belde Tia, dat is de nieuwe groepsleider in een dorpje en hij vertelde dat hij zo enthousiast was geworden door ons, dat hij vanmiddag is gestart met een kinderclub, dat is toch geweldig! Dat wilde ik nog ff zeggen!