vrijdag 29 februari 2008

Aangekomen bij het Volta Meer zijn we de volgende dag de enorm grote dam gaan bekijken in het Volta Meer, hier komt de elektriciteit voor heel Ghana vandaan en natuurlijk wordt er ook aan het buitenland verkocht.
Het Volta Meer is een van de grootste meren op aarde dat door mensen is gemaakt. We deden echt interessant, want we kregen een rondleiding en er ging ook nog een Nigeriaan met zijn Ghanese barbievriendin mee, wij waren duidelijk veel leuker!
Het Volta Meer staat in verbinding met drie rivieren: De Witte Volta, De Zwarte Volta en De rode Volta en uiteindelijk stroomt alles naar de zee. De zware Volta in het noorden, heeft last gehad van enorme overstromingen afgelopen regenseizoen. Rond het meer is alles super groen.
Er zijn 2 bruggen, waar je de Volta kunt oversteken, dit is 1 van de 2 bruggen.
Na 2 dagen zijn we weer verder gebust naar het noorden, toen kwamen we bij een grotere stad. Daar zijn we vallen gaan bezoeken zonder water, dat is dus helemaal verdampt in het droge seizoen, maar gelukkig kregen we er nog een wandeling met een gids bij die denk ik nog nooit van deo heeft gehoord, dus om de beurt mochten we ff achter hem lopen, nou ja lopen, het leek wel of ie de berg oprende!

De volgende dag zijn we naar Tamale gegaan, dat duurde wel wat langer, want het busje ging kapot, maar gelukkig kon de buschaufeur hem maken, beetje jammer dat ie onderwijl in slaap viel! Ach, voor een keertje is het niet zo erg om op de weg te slapen, de volgende ochtend gingen we met een bus die voorbij reed en nog een aantal lege stoelen had verder en zo kwamen we aan in Tamale om 's middags met de bus door te gaan naar Gushegu.
We hebben op school in een aantal klassen gym gegeven en dat vond ik zo gaaf om te doen: we hadden het samen voorbereid en samen lesgegeven. Het was anders dan de sportdag, want nu waren het oefeningen, die de kinderen ook thuis kunnen doen. En we hebben lesgegeven aan Hawa.
En toen zijn we ook nog een keertje teruggevlogen naar Accra om daar nog ff samen te genieten!

Lous, het was helemaal geweldig, super bedankt en tot al heel gauw!
Bedankt voor alle mooie, gezellige, grappige momenten om nooit meer te vergeten!

Veel plezier met het weekend,
liefs joef.

Oja dan hebben we laatst speculaas gemaakt, want er werd bruine suiker opgestuurd, dat was echt lekker, binnenkort pepernoten! Ook genieten we enorm van de nassi maaltijden en 's middags een cup a soupie en 's ochtends is er weer hagelslag en onderwijl kijken we een filmpje (thanks broer en Jolien) of lezen we in alle fijne tijdschriften!
Ook de kinderen van het dorp genieten mee van de pakketjes met kleurboekjes en puzzels!
Jullie zijn super supporters, bedankt!