vrijdag 29 februari 2008






En eindelijk was het zover....


Ik was al een dag in Accra om ff naar het strand te gaan, want dat blijft gewoon genieten, lekker in de zee zwemmen! Oja, je merkt echt meteen verschil met het weer in t zuiden en hier in t noorden. Het is echt super warm aan t worden, de harmatan (koude wind) wordt minder, maar in t zuiden zweet je echt helemaal en bij ons valt het nog een beetje mee, maar je waar ook bent in Ghana je zweet nu ook gewoon van t niets doen!En hier bij ons lijkt het alsof het heel mistig is, maar dat is gewoon stof/zand dat in de lucht hangt, je ademt dus lucht met stof! Het verschil tussen dag en nacht temperatuur wordt steeds kleiner. Het droge seizoen gaat hier in t noorden nog ff door, maar in t zuiden valt er af en toe al regen. Zij hebben een extra regenseizoen. Voor de arme mensen in t noorden breekt er dus echt een moeilijke tijd aan. Wij halen nog steeds onze groente in Tamale en ff koken en invriezen maar!


Oja...Accra...want 15 februari kwam Lous heel vroeg 's ochtends aan, warm is t hier he? Ook een beetje jammer van mij dat ik dan op weg naar t hotel de flessen water in de taxi laat liggen en nu nog steeds, k vergeet echt van alles, zet ik de wasmachine gisteren aan, kom ik er 's avonds pas achter dat de was klaar is of ga ik naar Hawa om les te geven, vergeet ik de huissleutel en sta ik 's middags voor een gesloten deur, tja....


We hebben echt een super week gehad, het was helemaal genieten, gewoon heerlijk om lekker samen te zijn en een beetje door Ghana te reizen! We hebben voornamelijk met busjes gereden, die het natuurlijk niet altijd deden, maar gelukkig is de buschauffeur ook gelijk de monteur...dus een beetje timmeren tegen het wiel en de bus rijdt weer voor een tijdje! Ook heel fijn de bus is nooit vol, net zoals een taxi nooit vol is. Als de busjes ergens stoppen, dat kan ook voor het stoplicht zijn, komen er horde mensen op je afgerend met allerlei dingen op hun hoofd van zakjes water tot brood, van tandenstokers tot zakjes met piepkleine gefrituurde visjes, van tandpasta tot wcrollen. Eigenlijk komt gewoon de hele Jumbo op je af!

De eerste dag hebben we in Accra rond gekeken, bij een fort dat door Nederlanders is gebouwd, langs het stadion gelopen en Independence Square bekeken (plein voor officiele gelegenheden) en daarna naar het strand gebust. Lekker gezwommen in de zee en ook ff fijn de test uit de opgestuurde Cosmo. gedaan, we kwamen het allerleukste feeststel uit de bus, thanks Marleen voor t opsturen ook de Donald Duck is super, ook heerlijk om te lezen op de wc!

De volgende dag zijn we naar t Volta Meer gebust. Je zou je voor de lol ff kunnen afvragen hoeveel emmers k al vol gezweten heb...