zondag 9 september 2007

Maandag 4 september, 20.43 uur
Vandaag een goede dag gehad. Eerst les gehad in het Dagbaans van Hamdia en daarna met haar naar de markt geweest, dat is dus gelijk het geleerde in de praktijk toepassen. Ik ging uien halen: alibelsa en lekker rond gekeken. Ook nog bij het educiation office geweest, de kinderen hebben nog vakantie tot 11 september. Even wat over het onderwijs:
Als de leerkrachten komen, dan is er les. Als de leerkrachten om 11 uur geen zin meer hebben, gaan ze gewoon naar huis. Zou de inspectie eventueel een keer langs komen, dan betaal je ze gewoon wat extra voor een goed rapport.
Je zit met zijn 40en in een lokaal.
Er is een kleuterschool, basisschool en een middelbare school.
Als je als kind niet naar school wil, loop je gewoon weg. Het kan ook zijn dat je ouders je niet sturen, omdat ze geen geld hebben.
En o zaterdagochtend wordt er een potje hard gelopen, ik zal eens gaan kijken!
’s Middags bij Nelleke en Rahman, het materiaal van de wereldschool (motto: verweg het beste onderwijs) bekeken. Het is gewoon groep 1 en weetje..k heb er zin in! In de eerst les stellen ze voor om een herfsttafel te maken, echt leuk, ook heel toepasbaar voor hier, we zitten midden in het regenseizoen en alles staat in bloei, welke eikel-voor-op-de-herfsttafel heeft dat bedacht. Oja er zitten ook CITO toetsen bij, dus ook in Ghana, blijven de toetsen je achtervolgen! Danny, ik zal het aantal goede antwoorden naar je toe sturen!
Aan t eind van de middag weer een uurtje gefietst. Je komt dan mensen tegen die van de markt komen, vrouwen met hout op hun hoofd voor het gasfornuis en kinderen die in een sloot springen, dat wil ik ook! Het is hier het regenseizoen, dus de weg staat vol met water en soms komt er dan een auto vast te zitten en waneer die eruit komt, weet hij nog niet, gewoon wachten. Niet totdat de ANWB komt, maar totdat…je weer verder kan!