zaterdag 12 januari 2008

In Tamale hebben we een nacht overnacht en daar Oud en Nieuw gevierde met een colaatje (Mirte, van de zomer kom ik oliebollen in de tuin eten! Oma, bedankt namens alle meiden voor het super pak oliebollenmix!)en heel veel mooie voornemens gemaakt en op Nieuwjaarsdag zijn we met een goeie bus naar t zuiden gebust, via Kumasi, ook een super grote stad in Ghana en 1 van de steden waar over een week ook gevoetbald wordt voor de Africa Cup 2008! Na 12 uur zitten kwamen we aan in Cape Coast (Kape de Koost, volgens Paul). Vermoeid en onderkoeld (door de Airco) stapten we uit en wat een zwoele warmte kwam er op ons af. Ook hier doen ze aan atletiek...
en joef heeft heb op het strand hard gelopen!
Wat zie je veel tijdens een busreis! Wat ontdekten we verschillen tussen het noorden en het zuiden van Ghana, zoals de natuur: hier is tropisch regenwoud en alles groen; het is hier vochtig warm en 's nachts niet zo koud als in t noorden. Ook geen Dagombahuizen, goeie wegen, ja het zuiden is rijker. We zaten echt in een super guesthouse, aan de andere kant van de weg was de zee, de Atlantische Oceaan, wat een super hoge golven!
's Ochtends na het ontbijt gingen we ff zwemmen of wandelen of naar het stadje en we zijn nog een dag naar een National Park geweest...
National Park Kakum vol met regenwoud! We hebben een wandeling gemaakt en over een super enge loopbrug gelopen, ja echt waar, word ik gewoon misselijk en mama en Paul met hoogtevrees lopen gewoon verder. In het park zelf hebben we schitterende vlinders gezien...toen de apen niet wilde komen hebben Paul en ik maar aan van die slingerbomen geslingerd en daarna zijn we... krokodillen gaan bekijken! Dat vond ik echt geweldig! Jammer alleen dat Paul ergens anders ging zitten, toen we een colaatje gingen drinken aan de rand van de vijver!
Dit zijn de vissers die 's ochtends hun netten uit het water trekken, nee dat gaat niet automatisch. De netten worden er 's avonds ingegooid met een bootje, dan wordt er 's nachts gevist en de volgende dag met 'manpower' worden de netten eruit getrokken!