zondag 20 januari 2008

Na een week vakantie, zat ik vol energie, dus dat kwam mooi uit, want...
samen met Hanneke, het zusje van Linet, die 3 weken in Ghana is, gaan we 2 sportochtenden voor de school organiseren en 1 ochtend voor alle kinderen van het dorp, want er zijn genoeg kinderen die niet naar school gaan en ook voor hen is sporten gewoon lekker belangrijk!
De eerste ochtenden hadden we een circuit uitgezet en de tweede ochtend hebben we slagbal gespreeld, ja een timmerman in Gushego heeft een slagbalplakje gemaakt, maar het lijkt meer op een beachballplankje, de kans dat je misslaat is zo wel heel klein!
Elke klas was drie kwartier bezig. Eerst hebben we verteld waarom sporten zo belangrijk is, natuurlijk zijn er nog meer redenen:

Je kunt altijd met elkaar sporten, ook al spreek je niet dezelfde taal of kom je uit een compleet andere cultuur, bewegen kan!

Sporten is goed voor je lichaam, het maakt je sterk en gezond!

Sporten geeft plezier!


Daarna legden we het circuit uit en iedereen ging aan de slag. Bij het fluitsignaal wisselen en helemaal na afloop hebben we het circuit met elke klas geevalueerd, goed bezig, denk ik dan!
De onderdelen van het circuitje waren: springtouwen, kleine bal overgooien, sakrace (zoals we het maar noemden), hoogspringen, doelschieten en een ballon in een handdoek verpakt en met zijn 2en zo snel mogelijk een stuk afleggen. De kinderen genoten! En ook de leerkrachten, want...het allermooiste na 1 keer uitleggen, namen de leerkrachten het over, dus..met onze motivatie zit het wel goed!
Er was helaas maar 1 formaat aardappelzak...

Oja, we hoefden gewoon geen rekening te houden met of de sportdag wel door zou gaan i.v.m. regen, want dat doet het niet in het regenseizoen! Volgens de leerkrachten was het weer toch niet helemaal goed, want het waait veel en hard op het moment, door de harmatan en dat geeft veel stofwolken.

Geen opmerkingen: